Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"Λύσατε το κυπριακόν"!!!

Κατά το "Βυθίσατε το Βίσμαρκ". Ως προς το ύφος τουλάχιστον.

Όποιος με ξέρει ξέρει τζιαι τον καμόν μου: να "λυθεί" το κυπριακόν. Βάλλω το σε εισαγωγικά γιατί πραγματική λύση εν καπιταλισμώ εν υπάρχει αλλά σίουρα για να κάμεις σιήλια μίλια αρκέφκεις που έναν πρώτον βήμαν. Τζιαι τι βήμαν!
Οι συγκυρίες στην περιοχήν μας τζιαι στο κράτος μας, το οποίον εν κάπως ποκουππισμένον επί του παρόντος, δείχνουν ότι ξαφνικά ανοίξαν κάποιες προοπτικές επίλυσης. Μπορεί να φαίνεται ότι είμαστεν σε αδυναμίαν αλλά η δική μου εντύπωση είναι ότι η "λύση", σε συνδυασμόν με το "ρωσσικόν ζήτημαν", εξυπηρετεί μια χαρά τα συμφέροντα ούλλων μας, κυπραίων, τούρκων τζιαι ισραηλιτών. Για αυτόν τζιαι εμφανιστήκαν διάφορα άρθρα εσχάτως που υποδεικνύουν (μας) το συμφέρον μας σε μιαν πιθανήν "λύσην".
Οι δε φίλτατοι χαζοκούμπαροι εχτές εδείξαν ότι άμα θέλουν τζιαι συγκρατημένοι ένει τζιαι το κοινόν καλόν θωρούν, τζιαι ας πονεί η πούγκα τους. Εκτός τζιαι αν κάποιοι επροτιμούσαν να είχαμεν bank run τζιαι τέλειον ποκούππισμαν. Εν έναν θέμαν τζιαι τούτον.
Φυσικά παράλληλα εφκήκαν τζιαι που διάφορες εντόπιες πηγές αντιδράσεις αναμενόμενες τζιαι πολυαγαπημένες περί παγκόσμιων ή έστω πολυεθνικών συνομωσιών εναντίον μας, να μας φαν τα αέρια, να φέρουν τουρκόφιλην λύσην κλπ. Τζιαι αρκέψαν να μουρμουρούν ότι επιβάλλεται να έρτουν δημοψηφίσματα πριν να δεχτεί "ο λαός" την όποια λύση (καλή χώστρα του κάθε πολιτικάντη τούτος ο "λαός").
Φυσικά η άλλη ευνοϊκή συγκυρία είναι ότι στην προεδρίαν της δημοκρατίας είναι ο μόνος άθρωπος που μπορεί να ταράξει τα πράματα προς τα τζιει. Που φαίνεται ότι παρά τα ελαττώματα του τζιαι τες ελλείψεις του εν φοάται να φάει τη μούζαν που τον "λαόν", ζαττίν έσιει τζιαιρόν που τον έχουν στο στόχαστρον αλλά εν τζιαμέ πρόεδρος σήμερα.
Μιλώ φυσικά για τον λεμεσιανόν το Νίκαρον! Φιλούδιν μπορεί να σου τα σούρνω κατά τζιαιρούς, τζιια πρέπει σου, αλλά είμαι μαζί σου! Τζιαι να σου πω κάτι; Φέρτη "λύσην" έτσι σάββατον πρωινούδιν τζιαι "twittiσ' μας" την. Ξήασ'τα δημοψηφίσματα τζιαι παπαριές, εν είμαστεν για έτσι πράματα.
Φαντάζουμαι το ήδη: "Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ (καταπίννουμεν το "ελληνικέ"), το κυπριακόν έχει λυθεί! Από 'φαν έφαν! Με τες υγείες μας!"

Ώσπου να μας twittάρει ο Νίκαρος, stay cool and keep rocking!

5 σχόλια:

  1. Καταπίννουμεν το Ελληνικέ..... Φτύννουμεν το μακρυά, στον αγύριστο, όι καταπίννουμεν το. Πίσω που ούλλα τα κακά μας εν η Ελλάδα, τζιαι ο νους μας ο λλίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Καταπίννουμεν" την εθνικιστικήν ιδεολογίαν γιατί σε αντίθεσην με τζιείνην είμαστεν ανεχτικοί, διότι οφείλουμεν να αφήκουμεν όσους την ασπάζουνται να δουν το φως με προσωπικήν διαδρομήν, τζιαι οϊ με την επιβολήν. Εν όπως με την πίστην τζιαι τη θρησκείαν, σκοπός εν είναι να επιβάλεις την προσωπικήν πίστην αλλά να δουλέψεις να εξελικτεί έτσι (κάτι που θα καταργήσει τζιαι τη θρησκείαν - μάλλον τζιαι τον εθνικισμόν που εν απλά άλλη μια έκφανση της).

      Διαγραφή
  2. Ax Γούφη, εμεγαλώσαμεν σε προστατευμένο περιβάλλον, ενομίζαμεν τον τζιαιρόν που είμαστεν στο σχολείο ότι είχαμε ούλλλλα τα προβλήματα του κόσμου, τζιαι επεριμέναμεν να τελειώσουμεν να μπούμεν στην ζωήν. Τελικά εμάθαμεν με τον δύσκολον τρόπον ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, κάθε στιγμή, κάθε μέρα, αγώνας σε πολλά επίπεδα. Αγώνας με τους γύρω μας, όπως πιο πάνω λαλείς, αγώνας με τον εαυτό μας που τον εκαλουπιάσαν με Ελληνικές πατρίδες,΄θρησκείες,ήρωες, μάρτυρες κ.ά. τζιαι σπάζουμεν καλούπια τζιαι αννοίουμεν παράθυρα να πάρουμεν αέρα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αργυρή! Στείλε μου μήνυμα στο:

      youfis@hotmail.com

      να σου στείλω το κινητό μου.

      Διαγραφή