Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κάμε τζιαι συ λλία "endorse", μπορείς!


Φαντάζουμαι οι παραπάνω που σας, αφού θκιαβάζετε τούτην την ανάρτησην, έshετε μιαν άλφα-βήτα σχέσην με το internet, άρα τζιαι με τα τυπικά του παρελκόμενα, δηλαδή τα λεγόμενα "social media" ή "κοινωνικά δίκτυα" για όσους επιμένουν ελληνικά. Αν είσαστεν εξοικειωμένοι, προφανώς εννά έshετε μάθει τζιαι το linkedin, το οποίον λλίον πολλά εν έναν "facebook για επαγγελματίες".
Έναν που τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τούτου του "κοινωνικού/ επαγγελματικού δικτύου" εν η δυνατότητα των "επαφών" σου να επιβεβαιώνουν διάφορα προσόντα που επικαλείσαι ότι κατέχεις στο προφίλ σου. Έτσι συχνά-πυκνά, ενημερώνεσαι (συνήθως στο email που έshιεις συνδέσει με το λοαρκασμό σου) ότι η τάδε πρώην συνάδελφος ή ο δείνα παλιός γνωστός έκαμε σου "endorse" (επιβεβαίωσεν/ επικύρωσεν δηλαδή) κάποιον προσόν σου.
Σήμερα, με μιαν τέθκοιαν αφορμήν, έπιασε με το μεράκκιν να κάμω τζιαι γω λλία "endorse" στες επαφές μου. Είshεν τζιαιρόν να ασχοληθώ, επολλύναν τζιαι οι επαφές μου σε τούτον το διάστημαν, τζιαι ως αποτέλεσμαν εβρέθηκα να πατώ το κουμπίν του mouse συνεχόμενα για αρκετά λεπτά, με τες "φατσούες" των διαφόρων γνωστών τζιαι φίλων να εναλλάσουνται τζιαι τροποντινά να παρελαύνουν μπροστά μου. 
Τζιαι δαμέ έρκεται το άλλον, ενδιαφέρον στοιχείον, του LinkedIn. Επειδή στο προφίλ σου βάλλεις ουσιαστικά ολόκληρην τη σταδιοδρομία σου, υπό τύπον βιογραφικού, που το δημοτικόν ως την πιο πρόσφατην σου δουλειάν, προσθέτοντας τα χόμπυ τζιαι τες συνήθειες σου along the way, τούτη η "υπηρεσία", σταθερά τζιαι αργά, αλλά σίουρα, φέρνει σε σε επαφήν με αθρώπους που έχουν κάποια σχέση μαζί σου, ασχέτως πόσο μικρήν ή βραχύβιαν. Κάποιος ήταν συνάδελφος ή πελάτης σου σε μιαν δουλειάν, κάποιος ήταν συναθλητής σου στο στίβο, ένας άλλος ήταν συμμαθητής σου στα διάφορα σχολεία τζιαι ιδιαίτερα που επέρασες, Λλίον πολλά έναν πλήθος αθρώπων που "ακούμπησες" ή "ακουμπήσαν" σε με τον έναν ή τον άλλον τρόπον σε ούλλη σου τη ζωήν μπορεί να εν μια (ξεχασμένη) επαφή σου δαμέσα. Εν κάτι που στο facebook εν το έχω συναντήσει, σε τούτην την έκτασην τουλάχιστον.
Έτσι καθώς επατούσα τα κουμπιά του "endorse" εφκαίνναν αθρώποι που ξέρω αλλά που εν έχω πλέον επαφήν μαζί τους, για χρόνια ολόκληρα. Τζιαι εκατάλαβα ότι το σύνολον των αθρώπων που εγνώρισα, σε κάτι παραπάνω που φευγαλέες στιγμές ή εμπειρίες, αλλά οϊ ιδιαίτερα μακροχρόνιες σχέσεις ή συνεργασίες εν πάρα πολλοί. Τζιαι εν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα κοσμογυρισμένον ή φοβερά κοινωνικόν. Ομολογώ πως το αίσθημαν που μου επροκάλεσεν ήταν συγκίνηση τζιαι κάποιο δέος, για το πως περνά ο τζιαιρός αλλά τζιαι το πως υποτιμούμεν τες διάφορες στιγμές που εζήσαμεν τζιαι τους αθρώπους που εγνωρίσαμεν, έστω λλίον.
Οπότε, συστήνω σας, αν δεν το χρησιμοποιείτε, δοκιμάστε το, εν θέλει πολλύν κύριε ελέησον. Τζιαι αν το χρησιμοποιήσετε, κάτσετε κάποια στιγμήν τζιαι κάμετε "endorse" στες επαφές σας. Μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα η διαδικασία, τουλάχιστον ώσπου να βαρεθείτε να πατάτε το κουμπίν του mouse.
Ώσπου να συνδεθούμεν ούλλοι σε μιαν "πλατφόρμαν", παγκόσμιαν, stay cool and keep rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου