Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

"Ο κόσμος των σχέσεων"

Ο αγαπητός συν-μπλόγκερ τζιαι εν Fallout αδερφός Panic Joyglow αφιέρωσεν το τελευταίον ψήγμαν σοφίας του στες σχέσεις ανάμεσα σε άντρες τζιαι γυναίκες (ή γυναίκες τζιαι άντρες για να μεν τίθεται θέμαν προτεραιότητας). Θκιαβάζοντας τες επιμέρους συμβουλές του προς "ναυτιλλομένους", αθθυμήθηκα μιαν παλιάν λίσταν/ βαθμολογίαν που είχα εύρει παλιά τζιαι είshιεν μου αρέσει. Επειδή ώσπου να την εύρω σήμερα εδυσκολεύτηκα, αποφάσισα να την κάμω ανάρτηση για να την έχω εύκαιρην όποτε χρειαστεί, γιατί εκτός που διαχρονική, εν τζιαι πολλά ψυχαγωγική. Απολαύστε υπεύθυνα:

"Ο κόσμος των σχέσεων

Στον κόσμο των σχέσεων ισχύει ένας και μοναδικός κανόνας : Κάνε τη γυναίκα ευτυχισμένη. Κάνεις κάτι που της αρέσει, παίρνεις πόντους. Κάνεις κάτι που δεν της αρέσει, σου αφαιρούνται πόντοι. Δεν παίρνεις πόντους για κάτι που είναι αναμενόμενο. Λυπάμαι, έτσι είναι τα πράγματα. Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος...

Απλά καθήκοντα:

Στρώνεις το κρεβάτι (+1)
Στρώνεις το κρεβάτι αλλά δεν βάζεις τα διακοσμητικά μαξιλάρια (0)
Πετάς το κάλυμμα του κρεβατιού πάνω στα άστρωτα σεντόνια (-1)
Αφήνεις το κάθισμα της λεκάνης όρθιο (-5)
Αλλάζεις το χαρτί υγείας όταν τελειώσει (0)
Όταν τελειώσει το χαρτί υγείας χρησιμοποιείς χαρτομάντιλα (-1)
Όταν τελειώσουν τα χαρτομάντιλα χρησιμοποιείς την άλλη τουαλέτα (-2)
Πας έξω να της αγοράσεις λεπτές σερβιέτες με φτερά (+5)
Και χιονίζει (+8)
Αλλά γυρίζεις πίσω με μπύρες (-5)
Ελέγχεις έναν ύποπτο θόρυβο την νύχτα (0)
Ελέγχεις έναν ύποπτο θόρυβο την νύχτα και δεν είναι τίποτα (0)
Ελέγχεις έναν ύποπτο θόρυβο την νύχτα και είναι κάτι (+5)
Που το εξουδετερώνεις χτυπώντας το με το ψαλίδι (+10)
Είναι το γατάκι της (-10)

Κοινωνικές συναναστροφές:

Μένεις μαζί της σε όλη τη διάρκεια του πάρτι (0)
Μένεις μαζί της για λίγο και μετά πας και μιλάς με το κολλητάρι από το Πανεπιστήμιο που τα πίνατε μαζί (-2)
Και λέγεται Κατερίνα (-4)
Η Κατερίνα είναι χορεύτρια (-6)
Η Κατερίνα έχει βάλει σιλικόνη (-80)

Τα γενέθλια της:

Την βγάζεις έξω για δείπνο (0)
Την βγάζεις έξω για δείπνο και δεν είναι μαγαζί που έχει SuperSport (+1)
Καλά, είναι μαγαζί που έχει SuperSport (-2)
Και είναι βραδιά προσφοράς (-3)
Είναι μαγαζί που έχει SuperSport, είναι βραδιά προσφοράς και το πρόσωπο σου είναι βαμμένο στα χρώματα της ομάδας σου (-10)

Βραδινή έξοδος με την ανδροπαρέα:

Πας με τον κολλητό σου (-5)
Ο κολλητός σου έχει έναν ευτυχισμένο γάμο (-4)
Ο κολλητός σου είναι τρομακτικά άγαμος (-7)
Και οδηγάει μία Mustang (-10)
Με αμερικανικές πινακίδες που γράφουν «GR8 N BED» (-15)

Βραδινή έξοδος:

Την πας σινεμά (+2)
Την πας σινεμά σε ταινία που της αρέσει (+4)
Την πας σινεμά σε ταινία που τη σιχαίνεσαι (+6)
Την πας σινεμά σε ταινία που τη λατρεύεις (-2)
Έχει τίτλο «Φονικός μπάτσος 3» (-3)
Και δείχνει σάιμποργκς που τρώνε ανθρώπους (-9)
Και της είπες ψέματα ότι ήταν ευρωπαϊκός κινηματογράφος με θέμα τα ορφανά (-15)

Η φυσική σου κατάσταση:

Αναπτύσσεις εμφανή μπάκα (-15)
Αναπτύσσεις εμφανή μπάκα και γυμνάζεσαι για να την ξεφορτωθείς (+10)
Αναπτύσσεις εμφανή μπάκα και καταφεύγεις σε φαρδιά τζιν και σε φουσκωτά πουκάμισα (-30)
Αναπτύσσεις εμφανή μπάκα και της λες «Δεν πειράζει, έχεις και εσύ» (-8000)

Το μέγα ερώτημα:

Ρωτάει : «Σου φαίνομαι χοντρή;» (-1) (Ω ναι! Χάνεις πόντο έτσι και αλλιώς!)
Διστάζεις να απαντήσεις (-10)
Απαντάς : «Που;» (-35)
Οποιαδήποτε άλλη απάντηση (-20)

Επικοινωνία (όταν θέλει να μιλήσει για ένα πρόβλημα):

Ακούς δείχνοντας προβληματισμένος (0)
Ακούς για πάνω από 30 λεπτά (+50)
Ακούς για πάνω από 30 λεπτά και χωρίς να κοιτάξεις την τηλεόραση (+1000)
Καταλαβαίνει ότι αυτό συμβαίνει επειδή σε πήρε ο ύπνος (-2000)"

Ώσπου να εμπεδώσουμεν τες βασικές αρχές μιας "υγιούς" σχέσης, stay cool and keep rocking!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κάμε τζιαι συ λλία "endorse", μπορείς!


Φαντάζουμαι οι παραπάνω που σας, αφού θκιαβάζετε τούτην την ανάρτησην, έshετε μιαν άλφα-βήτα σχέσην με το internet, άρα τζιαι με τα τυπικά του παρελκόμενα, δηλαδή τα λεγόμενα "social media" ή "κοινωνικά δίκτυα" για όσους επιμένουν ελληνικά. Αν είσαστεν εξοικειωμένοι, προφανώς εννά έshετε μάθει τζιαι το linkedin, το οποίον λλίον πολλά εν έναν "facebook για επαγγελματίες".
Έναν που τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τούτου του "κοινωνικού/ επαγγελματικού δικτύου" εν η δυνατότητα των "επαφών" σου να επιβεβαιώνουν διάφορα προσόντα που επικαλείσαι ότι κατέχεις στο προφίλ σου. Έτσι συχνά-πυκνά, ενημερώνεσαι (συνήθως στο email που έshιεις συνδέσει με το λοαρκασμό σου) ότι η τάδε πρώην συνάδελφος ή ο δείνα παλιός γνωστός έκαμε σου "endorse" (επιβεβαίωσεν/ επικύρωσεν δηλαδή) κάποιον προσόν σου.
Σήμερα, με μιαν τέθκοιαν αφορμήν, έπιασε με το μεράκκιν να κάμω τζιαι γω λλία "endorse" στες επαφές μου. Είshεν τζιαιρόν να ασχοληθώ, επολλύναν τζιαι οι επαφές μου σε τούτον το διάστημαν, τζιαι ως αποτέλεσμαν εβρέθηκα να πατώ το κουμπίν του mouse συνεχόμενα για αρκετά λεπτά, με τες "φατσούες" των διαφόρων γνωστών τζιαι φίλων να εναλλάσουνται τζιαι τροποντινά να παρελαύνουν μπροστά μου. 
Τζιαι δαμέ έρκεται το άλλον, ενδιαφέρον στοιχείον, του LinkedIn. Επειδή στο προφίλ σου βάλλεις ουσιαστικά ολόκληρην τη σταδιοδρομία σου, υπό τύπον βιογραφικού, που το δημοτικόν ως την πιο πρόσφατην σου δουλειάν, προσθέτοντας τα χόμπυ τζιαι τες συνήθειες σου along the way, τούτη η "υπηρεσία", σταθερά τζιαι αργά, αλλά σίουρα, φέρνει σε σε επαφήν με αθρώπους που έχουν κάποια σχέση μαζί σου, ασχέτως πόσο μικρήν ή βραχύβιαν. Κάποιος ήταν συνάδελφος ή πελάτης σου σε μιαν δουλειάν, κάποιος ήταν συναθλητής σου στο στίβο, ένας άλλος ήταν συμμαθητής σου στα διάφορα σχολεία τζιαι ιδιαίτερα που επέρασες, Λλίον πολλά έναν πλήθος αθρώπων που "ακούμπησες" ή "ακουμπήσαν" σε με τον έναν ή τον άλλον τρόπον σε ούλλη σου τη ζωήν μπορεί να εν μια (ξεχασμένη) επαφή σου δαμέσα. Εν κάτι που στο facebook εν το έχω συναντήσει, σε τούτην την έκτασην τουλάχιστον.
Έτσι καθώς επατούσα τα κουμπιά του "endorse" εφκαίνναν αθρώποι που ξέρω αλλά που εν έχω πλέον επαφήν μαζί τους, για χρόνια ολόκληρα. Τζιαι εκατάλαβα ότι το σύνολον των αθρώπων που εγνώρισα, σε κάτι παραπάνω που φευγαλέες στιγμές ή εμπειρίες, αλλά οϊ ιδιαίτερα μακροχρόνιες σχέσεις ή συνεργασίες εν πάρα πολλοί. Τζιαι εν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα κοσμογυρισμένον ή φοβερά κοινωνικόν. Ομολογώ πως το αίσθημαν που μου επροκάλεσεν ήταν συγκίνηση τζιαι κάποιο δέος, για το πως περνά ο τζιαιρός αλλά τζιαι το πως υποτιμούμεν τες διάφορες στιγμές που εζήσαμεν τζιαι τους αθρώπους που εγνωρίσαμεν, έστω λλίον.
Οπότε, συστήνω σας, αν δεν το χρησιμοποιείτε, δοκιμάστε το, εν θέλει πολλύν κύριε ελέησον. Τζιαι αν το χρησιμοποιήσετε, κάτσετε κάποια στιγμήν τζιαι κάμετε "endorse" στες επαφές σας. Μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα η διαδικασία, τουλάχιστον ώσπου να βαρεθείτε να πατάτε το κουμπίν του mouse.
Ώσπου να συνδεθούμεν ούλλοι σε μιαν "πλατφόρμαν", παγκόσμιαν, stay cool and keep rocking!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

"Περί μαλακίας ο λόγος - Πληροφορίες, μύθοι και αλήθειες για τον αυνανισμό"


Έshιει τζιαιρόν που "ξύνουμαι" να γράψω κάτι για τούτον το "πιπεράτον" θέμαν αλλά σήμερα έδωκα πάνω σε μιαν ανάρτηση που πραγματικά λαλεί τα ούλλα. Μπορείτε να την θκιαβάσετε με την ησυχία σας δαμέ.
Γενικά σε τούτον το site βρίσκω κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα άρθρα/ αναρτήσεις τζιαι έχω τα χρησιμοποιήσει αρκετά τόσο δαμέσα όσον τζιαι στο facebook σε διάφορες συζητήσεις. Εν κάπως ακραίον εναντίον της θρησκείας για τα τωρινά μου γούστα αλλά εν φοβερά τεκμηριωμένον τζιαι νηφάλιον, σε αντίθεσην με αντίστοιχες πηγές τζιείνων που "πολεμά".

Επειδή άμα εννά θκιαβάσετε την ανάρτησην πραγματικά εν έshιει πολλά που μπορώ να προσθέσω εγώ, απομονώνω τρία έξοχα αποφθέγματα που γνωστούς αθρώπους για το θέμαν, όπως παρατίθενται τζιαι στο τέλος του άρθρου:

"Είπαν για τον αυνανισμό:

Μην υποτιμάς τον αυνανισμό. Είναι σεξ με ένα αγαπημένο πρόσωπο.
Γούντι Άλεν

Το καλό πράγμα με τον αυνανισμό είναι πως δεν χρειάζεται να ντυθείς γι' αυτόν.
Τρούμαν Καπότε

Τα πνευματικά καλλιεργημένα άτομα αυνανίζονται χωρίς ενδοιασμούς. Το κάνουν για λόγους υγείας, ησυχίας, προνοητικότητας και εξαιτίας της αξιοσημείωτης τελειότητας των αόρατων συντρόφων.
Π. Τζ. Ο'Ρουρκ"

Ώσπου να ξεπεράσουμεν τα κολλήματα μας για τον αυνανισμόν τζιαι άλλα θέματα, stay cool and keep rocking!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Επίδομα βιασθείσας (ή τζιαι βιασθέντος)

Είχα πει στην τελευταίαν ανάρτησην (τζιαι πρώτην του 2016) ότι είχα τρία θέματα υπόψην, θκιό ευχάριστα τζιαι ένα δυσάρεστον. Για να μεν πάει σερί τζιαι κακομάθουμεν τζιαι έρτει μας απότομα, βάλλω το δυσάρεστον ανάμεσα. Άρα η επόμενη ανάρτηση εννά είναι ευχάριστη πάλε (τουλάχιστον για λλόου μου).
Αφορμή για την ανάρτησην, η απόφαση για παροχήν οικονομικής ή τζιαι άλλης βοήθειας σε θύματα βιασμού της εισβολής του 1974. Εκάμαν μου εντύπωσην 4-5 πράματα που τούτην την ιστορίαν τζιαι θέλω να τα παραθέσω ώσπου εν ακόμα στο μυαλό μου:

1) Μόνο 41 χρόνια μετά μας ανάδοξεν να προσφέρουμεν βοήθειαν σε τούτους τους αθρώπους;
2) Ήταν μόνο γυναίκες τα θύματα βιασμού;
3) Ήνταλως προσδιορίζεις το "ύψος" της βοήθειας; 
4) Η "οικονομική" βοήθεια, υπό τύπον επιδόματος, γιατί εν απαραίτητη; Εν ούλλα τούτα τα άτομα προβληματισμένα οικονομικώς τζιαι πρέπει σώννει τζια καλά να τα επιχορηγήσουμεν;
5) Οι βιαστές εν εγκληματίες του shιειρόττερου είδους τζιαι εν μπαίνουμεν καν στο βάσανον να διερωτηθούμεν τι τους έκαμεν να συμπεριφερτούν έτσι σε συνανθρώπους τους, ασχέτως αν υπάρχει εξήγηση για ούλλα. Πόσον όμως περίτου εγκληματικός εν ο περίγυρος, άμεσος τζιαι έμμεσος, που επαραπέταξεν τούτους τους αθρώπους σαν κάτι το ελαττωματικόν, ή εμεταχειρίστηκεν τους σαν ποριψιμιούς για κάτι στο οποίον υπήρξαν θύματα;

Προσωπικά εν μπορώ να διανοηθώ τι περνά ένας άθρωπος που υπέστην σωματικόν βιασμόν, γιατί παράλληλα βιάζεται τζιαι τούτον που λαλούμεν ψυshιή, τζιαι καμμιά θεραπεία εν γιανίσκει εύκολα μιαν ψυshιήν που την εβιάσαν. Είμαι υπέρ του να βοηθηθούν τούτοι οι αθρώποι επί της ουσίας, με επιστημονικήν τζιαι πάνω που ούλλα ανθρώπινην στήριξην, τζιαι να μεν τους σύρουν απλά έναν τσεκκούϊν, που μπορεί να μεν το χρειάζονται καν, για να καθαρίσουν τη συνείδησην μιας κοινωνίας που τες ενοχές τζιαι την ανεπάρκειαν.
'Ώσπου να λάβουν επί της ουσίας στήριξην όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκην, stay cool and keep rocking!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Μούsha

Μόλις εστραφήκαμεν σπίτιν, αφού απολαύσαμεν κόταν, αυκολέμονην τζιαι ζυμαρικά στα πεθερικά μου τζιαι είχα στο μυαλό μου τρία θέματα για ανάρτησην, θκιό ανάλαφρα τζιαι ευχάριστα τζιαι έναν αρκετά βαρύν τζιαι δυσάρεστον. Τζιαι μιας τζιαι η συγκεκριμένη εν η πρώτη ανάρτηση του 2016, είπα να θκιαλέξω έναν που τα ανάλαφρα/ ευχάριστα. Ας πούμεν λοιπόν θκιό λόγια για τα μούshια ή γένια αν προτιμάτε.
Την ιδέαν έδωσεν μου την ο πεθερός μου, ο οποίος εις ένδειξην πένθους για το θάνατον του πατέρα του (βλέπε προηγούμενην ανάρτηση) άρκεψεν να αφήνει μούσιν. Προσωπικά νομίζω εν ο μόνος λόγος που θα άφηνα εγώ γένιν, μοιάζει μου μια τροποντινά συναισθηματική στάση τζιαι ένας απλός σχετικά τρόπος να αποτίσεις τιμήν σε ένα δικό σου άθρωπον που έφυεν που τη ζωήν. Αλλιώς, θεωρώ το να αφήνεις μούshια παντελώς μαζοχιστικήν τζιαι ανεξήγητην τάσην, όποθεν τζιαι να την πιάσεις.
Κατ'αρχήν τα γένια μου εν της μιας μπακκίρας, αραιά τζιαι σκληρά, με αποτέλεσμαν να ξυρίζουμαι κάθω 2-3 μέρες  γιατί αν ξυριστώ πιο πυκνά γεμώννει η φάτσα μου σπυράκια που τες τριχούες που γυρίζουν ανάποδα τζιαι κλείουν τους πόρους. Αλλά τζιαι πυκνά να ήταν, τίποτε που την αίσθησην τους τζιαι την "λειτουργικότηταν" τους εν θα με ενέπνεεν να τα αφήσω.
Γι'αυτόν, εν παντελώς ακατανόητη τούτη η πρόσφατη μόδα με τους μουσάτους πανταχόθεν. Εν ενδιαφέρον να εντοπιστεί πόθεν αρκέφκουν έτσι χαζές μόδες τζιαι ούλλοι σπεύδουν να τες μιμηθούν άμπα τζιαι φανούν "out". Τι σου προσφέρει στο κάτω-κάτω ένα μούσιν; Εκτός που φαγούραν, ή αγριάδαν στη φάτσαν, ή μιαν εστίαν μικροβίων, ή μιαν φωλιάν να συνάουνται τα λίπη τζιαι τα ψίχουλα που το φαϊν που τρώεις ή έναν συσσωρευτήν οσμών όπως το λίπος του δέρματος ή ο καπνός που το τσιγάρον;
Άσε που ουδέποτε εκατάλαβα πως θα αρέσει σε μιαν γυναίκαν να σε φιλά με έναν θάμνον που τσιμπά τζιαι χώνει το στόμα σου. Φυσικά οι γυναίκες ουδέποτε εδείξαν οποιανδήποτε στοιχειώδην λογικήν ή συνάφειαν στα γούστα τους, αλλά πάλε ρε αδερφέ, θωρείς κάτι κοπέλια που καταλάβεις ότι εν ωραίοι για το "ασθενές φύλον" (sic) τζιαι αναρωθκιέσαι γιατί επιμένουν να θέλουν να χαλάσουν τη φάτσαν τους με έναν κομμάτιν μαλλιά.
Κάτι μόδες άλλες, όπως το ελαφρώς αξύριστον ή τα μουσούθκια τύπου Ντ'Αρτανιάν να τα καταλάβω, εδοκίμασα τζιαι γω να αφήσω goatie κάποτε, άμα είσαι ας πούμεν νάκκον babyface μπορεί να σου δώσει έναν αντρισμόν για κάποιον ποσοστόν θηλυκών, ή τζιαι έναν ποσκόλιον μπροστά που τον καθρέφτην αν είσαι κάπως ναρκισσιστής. Αλλά ένας θάμνος τρίχας πάνω στη φάτσαν σου, όπως των αθρώπων των σπηλαίων τι εξυπηρετεί;
Άσε που σου στερεί μιαν πραγματικήν απόλαυσην (κατ' εμέναν), ειδικά μετά που έναν ζεστόν μπάνιον: το ξύρισμαν. Εν απόλαυση να ξυρίζεσαι με το γένιν σου μαλακόν μετά το μπάνιον, τζιαι να νιώθεις τζιείνην την φρεσκάδαν του λείου δέρματος τζιαι της καθαριότητας που αποπνέει.
Ώσπου να καταλάβω ήνταλως αρκέφκουν τζιαι που βασίζουνται οι "μόδες", stay cool and keep rocking!